Последната бонбониера – Менче Кадинец

Не биди тажна

ако ликот не ми го гледаш

ако не можам да те погалам,

ако мечтите не можам да ти ги подржам.

Држи си ја среќата,

ако ти е среќа во твоите раце,

живеј си, радувај сe,

секој момент да ти биде весел

горд.

Не дозволувај

душата да ти клапне,

да ти се пеплоса.

И не заборавај

Господ животот

ти го подари, цени си го.

Сакај се самата себе

најмногу,

сакај си ја душата,

сакај го денот

биди насмеана

биди горда.

Јас секогаш ќе бидам до тебе

ќе ме најдеш

ако ти требам

ќе ти бидам потпора

сјај, што не згаснува

Не тагувај

еве да каснеме

од нашата последна

бонбониера,

барем со неа благост

ќе си внесеме,

земи го чоколадото

од срце и ѕвезда,

а јас од надеж

и душа.

И не тагувај мила.

Автор: Менче Кадинец

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.