Изроди ама среќни – Анастасија Лефкоска

Некако сѐ е испревртено денеска. Сѐ е базирано на совршена естетика. Бараме совршена страница, совршен цитат, бараме совршена љубов и совршен живот ама, драга моја совршено не постои. Не е совршеното коцка која можеш да ја склопиш, не е совршеното она што другите ќе го одобрат, а што позади завесите тебе те прави несреќна, не е совршеното она што навидум го гледаш туку, она што по полноќ, кога светот конечно ќе се смири, длабоко во мракот го чувствуваш.
Кажи ми зошто мора да биде сѐ олку комплицирано? Зошто мора сѐ да биде естетично и совршено?
Зошто едноставно ние не можеме да бидеме скршени? Излепени и составени од нашите сопствени, нееднакви парчиња баш како мозаик.
Изроди. Изроди на општеството…изроди ама среќни.

Извадок од “Дневникот на една будала”

Автор: Анастасија Лефкоска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.