Слушнете ја 6-тата епизода од „Кулитерација“ со Оливера Ширговска

Во шестата епизода или шестото поглавје на наше задоволство и во карантински услови имавме чест да поразговараме со поетесата и писателка Оливера Ширговска. Во интеврјуто со нејзе зборувавме накратко за процесот на пишување роман, и ѝ поставивме интересни прашања чиишто одговори ќе можете да ги слушнете доколку ја пуштите оваа епизода. Разговорот помина многу брзо иако во малку отеженати услови бидејќи имаше проблеми со звукот и со интернет конекцијата, сепак ние сме задоволни од крајниот производ.

Да не должам повеќе, на линкот подолу можете да ја ислушате целата епизода.
Патем, писателката великодушно се согласи да подари една копија од нејзиниот прв роман насловен „Ања“. Дарувањето е во тек на нашиот инстаграм профил @krajbrezje, и ќе трае до 23.5.2020 кога и ќе го извлечеме среќниот добитник кој ќе ја добие книгата со посвета од авторката.

Пријатно слушање:


Се извинуваме за лошиот квалитет на звукот, и за лапсусот при најавување на гостинката.

Следете ги и нашите официјалните страници на фејсбук од блогот и од емисијата!

2 comments

  1. […] Слушнете ја 6-тата епизода со Оливера Ширговска Слушнете ја 5-тата епизода со Денис БојаровСлушнете ја 4-тата епизода со Марија ПрличковаСлушнете ја третата епизода со Филип Димкоски Слушнете ги првата и втората епизода од Кулитерација […]

    Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.