Надеж за љубов-Никола Миланоски

Не можам да ги оттргнам мислите од неа

како постојано секаде да ме гонеа,

не знам каква е таа надеж што ме обзема

и со еден поглед од неа што се топам

сосема.

Толку лесно се губи здивот пред неа

често од погледи образи и се црвенееа,

ништо на светот не би споредил со неа

очиве само со нејзината убавина се

нахранеа.

Би сакал барем за миг љубов да ми дари

и со животов мој нека загосподари,

и оваа болка за неа да ја совладам

со сочноста на усни да се засладам.

19.05.2020.

Автор: Никола Миланоски

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.