Оган во срцето – Никола Миланоски

Со една искра
од погледот
со очите твои
оган се разгори во срцево
и не стивнува
се разгорува се повеќе и повеќе
воздивнувам
сакам да верувам во чуда
можеби ти невозможната
да станеш реалност,
занес
во сон
за едно време
мислата твоја кон мене да крене
и тој оганот во срцево
да го видиш во погледите
што кај многу ги бараше
но немаа таква топлина,
верба
некогаш и некаде
да ги отворам очите
и да видам како ме гледаш
со ист поглед како моите.

12.04.2020

Автор: Никола Миланоски

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.