Исчезната љубов

Не знаев дека има пекол во твоите очи

Син пекол кој не може да ја изгори

Зелената ледина на моите,

Но, се обиде да ме заслепиш

Со твојот немирен поглед

Кој се смееше без да каже збор

И тогаш ми кажа сѐ,

Ми кажа дека југот и северот

Може да се сретнат само во центарот на земјата

Онаму каде живееат Инките

Кои веќе исчезнале

И знаев дека и нашата љубов

Ќе исчезне

Не можејќи да го издржи

Студот на сенките од моите планински врвови

Кои натежнале во мојата топла ледина

А ти влечен од Голфската струја

Кон островските дождови

Имаше синило кое

Ги  гаси сите сонца

И пеколот само тлееше во очите ти

Кои не беа доволни

За да ја изгорат мојата трева

Која беше нараснала

Под сенките на заборавот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.