Чувства на хартија – Никола Миланоски

Од длабините на срцево
и поривот на мислите за тебе
создадени зборови
од чувства неописливи
љубов
зборови фрлени на хартијава
создадени стихови
со чувства втиснати во нив
тие ќе останат како сведоци
за таа големата љубов
потајно што со шепот
би ти ги читал понекогаш,
а тие лути ветришта
невидено што ќе дуваат
не ќе успеат во намерата
мисливе пак кај тебе остануваат,
ако пак се вселам некогаш
во сочноста на усните твои
вулканска лава во очиве ќе ми видиш
пристап да имам
корени во срцето да ти пуштам
да останам
така навлезен со погледот
во твојата убавина
да не го препознавам
ниту својот лик
да не се приберам
од воздишките
на трепетот од твојата дланка
некогаш
во некоја светлост од иднината
или можеби
само на сон во ноќите.
11.04.2020

Автор: Никола Миланоски

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.