„Колибри“ повикува: Изразете се креативно!

Драги другарчиња, вашето „Колибри“ ве радува секој вторник и додека сте дома и сака да ви помогне слободното време да го искористите на креативен начин.
Токму затоа одлучивме да ве поканиме да ни испратите по една литературна творба (песна или расказ) или ликовна творба (цртеж, слика…), но и ваши анегдоти, случки од секојдневието, шеги…
Тоа можете да го сторите ако вашата творба им ја испратите на нивниот мејл: kolibri@novamakedonija.com.mk

Пишаните творби треба да се испратат во еден Ворд-документ, во кој освен творбата, ќе има и податоци за името и презимето на авторот, возраста, градот и името на училиштето. Ликовните творби, пак, треба да се прикачат како ЈПГ- документ, а во пораката да се наведат името и презимето на авторот, возраста, градот и името на училиштето.
Право на учество имаат децата од сите одделенија во основното образование во Македонија, темата е слободна и можете да учествувате во една или во повеќе категории.
И како што треба да биде, комисијата од новианари, писатели за деца и ликовни уметници ќе направи избор и најдобрите литературни, ликовни и други дела ќе бидат објавени на страниците на „Колибри“, а нивните автори ќе добијат книга како награда.
Ве очекуваме,
Вашето верно другарче „Колибри“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.