Арабија

Имаш остар мирис како јасминот

Тој дар Бог што толку го сакаат на југ

Во земјата на сладкиот чај преточена на јазичните папили

Имаш мирис на цвет што цути во зима

На белина која не е јалова

На чистина почиста од снегот кој не го познаваш

Твоите молитви значат дожд

Твоите приказни секогаш се полни со сомнеж

Твоите песни се опеани во прашливите оази

Каде танцуваат очите полни жар

Под превезот на ноќта

И никој не може да го изгасне

Твојот оган

Кој тлее во срцевината  на одмаздата.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.