Нетрпеливост – Елеонора Николовска

Нетрпеливост владее во мене…

Предолго копнеев да се случат

многу нешта.

Да зачекорам поведро,

но, ете, се изморив чекајќи…

Можеби не бев доволно трпелива,

а можеби бев и премногу трпелива,

па сега имам изблик на нетрпеливост.

Како и да е, чувството е тука,

ме обзема, ме растргнува,

не можам, а можеби и не сакам

да дадам отпор…

Потоа се смирувам,

погледнувам околу себе и сфаќам

дека има многу прекрасни нешта,

кои ме бодрат да продолжам

по неизвесната патека на животот.

Автор: Елеонора Николовска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.