Наша судбина

Ги кршат буквите со острината на меч кој нема запци

И сакат да го земат она што се скрило во

Историјата

И мастилата не биле во рацете

Да се излеат во крв

Која останала облеана на земјата

Не ја почуствувала белината на хартијата

Само песната ја искажува нашата мака

Која трае довека

Само песната остака да трае

Без да може да ја земат

Без да може да ја разнебитат

Силината на зборовите

Твојата големина

Зошто ти си

Писмото на светите апостоли

Светите браќа Кирил и Методиј

Ти си столбот

На опстанокот и животот на

Народот кој се бори

За својата судбина.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.