Животот е еден

Споделувам со вас една кратка песна за деца што ја напишав пред малку, наменета за најмалите и најмилите!

Животот е наше најголемо богатство,

Ние во него го градиме нашето царство.

Другаруваме, учиме и се смееме,

Кажуваме приказни, басни и песни пееме.

Животот да се сака треба,

Тој треба да е една весела врева,

Животот не е шега,

Тој се случува овде и сега.

Животот е наш најскапоцен дар,

Заедно со луѓето оди во пар.

Што е животот ако не е игра,

Човек кој силно гравитира,

По Земјината топка,

Или срце кое секогаш

Е спремно да заигра.

Животот е еден,

Никогаш не заборавајте

Колку е тој вреден.

Не дозволувајте да ви биде беден,

Ниту безвреден и апсурден.

Животот е еден,

Живејте од ден за ден!

Наталија Наумовска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.