Последната јаготка – Александар Кујунџиски

Сега е најубавата сезона – онаа на јаготките. А првата и последната се највуксни нели?

Од сите јаготки-

Секој така вели –

Прва и последна

Најслатки се, нели?

Ја чекав да цути,

Да расте, да зрее.

„Ќе засладам уста!“

Устето ми пее.

Ама, што се случи?

Леле што ќе биде?!

Полжав некој стрвен –

Пред мене ја видел.

И ја јадел, јадел,

Си јадел од неа..

Тоа што ми го чувал –

Само е за смеа.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.