Ден на трудот

Денес кога трудот никој не го вреднува

Работникот не се ни погледнува

Денес кога и работник на работник не му е брат

Секој отишол сам по свој пат.

Работници, сплотете се сите

Зошто ни се намалуваат дните!

Само кога работници раце ќе здружат

На никој нема бесполезно да служат!

Да бидеме заедно во оваа борба

Која не бодри во нашата верба

Дека утре ќе биде подобар ден

Нека е вечен овој ден на животот мачовен!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.