Слушнете ја 5-тата епизода од „Кулитерација“ во која ни гостуваше Денис Бојаров

Драги читатели и слушатели, слушнете ја 5-тата епизода којашто ја снимивме во карантински услови во која имавме чест да поразговараме со Денис Бојаров за повеќе нешта. Интервјуто со него е во вториот дел каде зборуваме за неговите ангажмани, ќе имате можност да слушнете кој е Денис, која е неговата професија, што ново ќе излезе од неговто творештво. Накратко зборувавме и за книжевната група „Размена на книги и книжевни муабети“ каде тој е активен и дел од админ тимот, му поставивме уште неколку прашања, уживавме во неговиот рецитал на стиховите со наслов „Афродита“, и тој имаше нешто да им порача на нашите слушатели. Во првиот дел најмногу внимание посветивме на тековната ситуација, изолација и карантинско поминување на деновите, а на крајот соопштивме неколку поважни информации од областа на книжевноста.

За да ја ислушате целата емисија, кликнете на плеј подолу.
Пријатно слушање!

На следниве линкови можете да ги слушнете претходните епизоди (поглавја):

4-та епизода

3 епизода

2 и 1 епизода

2 comments

  1. […] ја 6-тата епизода со Оливера Ширговска Слушнете ја 5-тата епизода со Денис БојаровСлушнете ја 4-тата епизода со Марија ПрличковаСлушнете […]

    Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.