Деца на светот

Ние сме деца на светот,
Со нас поубав е денот,
Играме, пееме и се смееме,
Радост насекаде сееме.

Планетата Земја е нашиот дом,
Ги чуваме растенијата и природата,
Подеднакво ги сакаме и малото маче,
Но и најголемиот сом.

Ние сме деца на светот,
Потребни сме сите,
Како што на пчелата
Ѝ треба цветот.

Планетата Земја е нашиот дом,
Им требаме на училиштата,
Како што авионот
Му треба на секој аеродром.

Ние сме деца на светот,
Сакаме да играме на асфалтот,
Да живееме без грижи и мака,
Сакаме секој со секого да се сака!

Наталија Наумовска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.