Немирна душа

Празен е листот, не знае да каже ни збор

А јас венеам за да излезам од мојот понор

Само ти знаеш за мојот  помисол безумен

И чекаш да се потпрам на патот земен.

О, кој ти ја дал оваа чиста боја

Да ја очистиш душава моја

Да насликаш срце во мојава душа

Која веќе не можам ни да ја слушам?

Знам дека бојата може да го разгневи гневот

Да ја разбуди страста

Но твојата е чиста

И проѕирна како солза красна.

Постојано стои на ивицата од небесава моја

И чека погоден момент

Да го облагодари сладострасието во кое тонам

И тоа ќе биде набргу знам мој мил немирко син.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.