На големото отварање на светот – Јон Деаконеску

Што ќе се случи
Те прашувам
Кога ќе се погледнеш во огледало
И ќе го загледаш џелатот
Од големото отворање
На светот?

И ќе ти рече:
„Ти си дете
Правено само од очи
Кои секогаш те издавале“.

Јон Деаконеску,
Осудата на поетот

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.