Да си дете – Ненад Џамбазов

Прекрасно е да си дете,
да го гушнеш сиот свет,
в чудна игра што се плете,
најмиризлив, шарен цвет.

Детето е бисер сјаен,
најскапото дома злато,
што со љубов неизмерна,
го сакаат мама, тато.

Детето е цвет што цвета,
топла љубов што го жари,
птица е што везден лета,
денот сончев што го пали.

Детето е сонце златно
домот роден што го грее,
детето е славеј личен,
што по цел ден песни пее.

Ненад Џамбазов

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.