Средина

Еднаш оддамна, и друг пат сега

Танцував и танцувам со мислите

Чекорам на прсти за да не го разбудам срцето

Се бев упатил кон светот на минатото

Дур пишувам во сегашноста

Се прашувам, каде е таа средина

Толку посакувана и барана

Каде умот и срцето взаемно се во пoход

Итро јуришаат кон средината

Но за неа не знаат

Бев виорел, бев итал

Соборував бев, се’ во светот бел

А сега, сега молчам и ползам прегазен

Каде е!!!

Вреснувам како молња во гора

Каде е!!!

Со зарипнат глас и мисли бавни

Се прашувам!!!

Каде е, таа проклета средина.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.