Планета Земја

Воздухот го дишеме секој ден

Но и тој се предава под нашите раце

Кои сакаат да го прегрнат светот

Но го задушуваат  во потрагата на богатство

Цвеќињата ни кажуваат дека не се трудат убави да бидат

Животните не ги ограбуваат полињата за други да им позавидат

Тревата расте оросена со утринската роса

И малата козичка пасе секое утро таму боса.

Да бидеме скромни како убавата природа мила

Зошто таа ни дава радост, таа ни дава сила.

Алчноста носи преголема цена

Која нашите деца да ја платат ќе треба.

Да ја спасиме нашата Планета

И да побрзаме, зошто времето лета!!!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.