Воскресение

Денот наликуваше на обичен

Но надвор пееја само птиците

Се растреперија зелените лисја

На блискиот даб

Се развеселија на цвркотот весел

Се разиграа пролетно оро

Ги раширија своите крилја

Го наговестија твоето доаѓање

А ти си повеќе од човек

И никој не знае за твоето доаѓање

Но, тие насетуваат

Страв

Од твојата големина

Смрт

На сѐ она што поминало проречено

И воскресение

На сѐ што довек ќе биде речено.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.