Тактика – Ангела Додевска

Се насмевнуваш и продолжуваш
Чекориш напред
Ти праќа позитивни сигнали
Не одговараш
Се насмевнуваш и продолжуваш
Чекориш напред
Започнува да флертува со тебе
А ти само се смешкаш
Се насмевнуваш и продолжуваш
Чекориш напред
Почнува да ги расејува своите емоции
Застануваш за миг
Ти трепери срцето
Сакаш да пратиш feed-back сигнали
Тој се смешка и продолжува
Те опиваат неговите зборови
Чиниш веќе си полетала на небото
Владее хемија
Среќна си
Леташ високо над облаците
Одеднаш се стемнува
Леат силни дождови
Не престануваат
Потонуваш во сон
Се будиш од кошмар
Се насмевнуваш и продолжуваш
Чекориш напред
Сега тој има кошмари
Се кае
Сега ти доминираш, а не тој
Тоа е љубов
Тоа беше љубов
Ова е тактика.

Ангела Додевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.