За мир и љубов – Ненад Џамбазов

Радоста блика
ако сме чесни,
со срце ширно,
со бисер песни.

Со топла надеж
за мир и љубов,
животот вечно
да ни е убав.

Да нема војни,
среќа да цари,
за сите луѓе,
млади и стари.

Радоста блика
кај секој човек,
мир нека има
во светот довек.

Ненад Џамбазов

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.