Песна инспирирана од поезијата на Бодлер

Кога в срце ќе осетиш звук од камбана стара,
во ноќ бескрајно темна
и страв во душата што помош бара,
ќе слушнеш ветровита музика, една,
кога крвта што низ вени ти тече
ќе смрзне ко ледено море,
а на образи оган ќе гори и пече,
погледни во угорнината, горе,
проклета е ко ниедна друга,
таа магловита вечер.

Автор: Анетка Тасевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.