Дали сум жива?

Се наоѓа во воздухот.

Ме удира со незнаен шамар

За да го погледнам животот во очи

И да се запрашам

Жива ли сум?

Никој не сака да ми одговори.

Во животот ретко кој

Дава одговори

И тоа вистински.

Ќе мора да го пронајдам одговорот.

Барам клуч.

Ги отворам очите на мојот сон.

Таму има само неостварена стварност.

Ја отворам вратата на моето срце.

Таму сѐ уште има љубов.

Го отворам зениците на твоите очи.

Таму сум Јас.

Сѐ уште сум жива.

Го преживеав ударот.

Го најдов одговорот.

Тој е во очите на љубените.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.