Телеграма – Алексеј Аљохин

две пеперутки
ни влетаа в градина превртувајќи се во воздухот
поради што ни се видоа како цело јато

толку сум тажен
небаре утре ќе се умира

Препев: Тања Урошевиќ

Автор: Алексеј Аљохин

Авторот е еден од творците и истакнати автори на рускиот слободен стих, а исто така и автор на голем број написи и есеи за проблемите на современата руска поезија.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.