Прашањата на Јана – Снежана Паноска

На креветот баба дреме. На очите ѝ стојат очилата. Задремала заедно со нив.
Денот е долг и врел. Дедо гледа телевизија. Гледа со очила.
Влегува Јана. Седнува до дедо и бара да ѝ пушти цртан филм.
Го прашува дедо:
„Дедо, ти имаш очила?“
Дедо ѝ одговара:
„Имам“
„Зошто ти се?“
„За читање  ми се“
„Имам и други за гледање телевизија“.
Јана се врти накај дедо, погледнува кон баба кај што дреме и со тивок глас прашува:
„А, а ти дедо, имаш ли очила за спиење како баба???“

Автор: Снежана Паноска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.