Апри-ли-ли-ли – Ненад Џамбазов

Шеќерот е солен,
а солта е блага,
зајакот на волкот
се фали со снага.

Петелот лае бесно
ова шеги не се,
а слонот пред глувчето
од страв клинци тресе.

Жирафата на луле
како дедо пуши,
тигарот и лавот
јадат мед и круши.

На пијано вешто
мечката ни свири,
насмејте се деца,
дојде Апри-ли-ли-ли!

Автор: Ненад Џамбазов

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.