Остави ме сам

Можеби не заслужувам
љубов да почувствувам
далеку да останам
од твоите очи оттргнам
па да полетам
иако крилја немам
ме повреди бескрајно
а сепак моето име
го шепотеше тајно
онака во тишина
онаму каде нема
светлина и топлина
а сепак нешто постои
кое не сака да нè одвои.


Автор: Вукашин Ступар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.