Желбите не згаснуваат никогаш

Се срушија толку многу светови.

Изгаснаа толку многу светли души.

Се срушија толку многу мостови.

Изгаснаа толку многу ѕвезди.

Се срушија толку многу соништа.

Изгаснаа толку многу желби.

Ќе изградиме нов свет.

Изгасените души ќе продолжат да се палат во нашите срца.

Мостовите секогаш ги има во просторот на светлината.

Ѕвездите се закотвија на небото.

Соништата се раѓаат со секоја нова желба,

Зошто желбите не згаснуваат никогаш.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.