Стивен Кинг порачува: Прекинете да го споредувате корона вирусот со „The Stand“

The Stand е постапокалиптички роман од Стивен Кинг. Во истиот, вирус го брише речиси целото човештво, но за среќа тоа е далеку од она со кое се соочуваме во моментов.

Авторот пред некое време на својот Твитер профил потврди дека пандемијата со корона вирусот не е како во неговата „The Stand“. Тој вели дека не е ниту приближно сериозно и дека еминентно се преживува. Бидете смирени и одговорно преземете ги сите заштитни мерки.

Според твитот може да се види дека бил испровоциран, па морал и вака да се обрати.

Извор

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.