Ти

Со милозвучни зборови нацртај линии

Во нив, нафрлај бои со погледот

Гласот, нека им вдахне живот

Не’ запирај, дури и ако те гази времето

Помини го и насмевни се’

Како да пред тебе, сјае се’

Нека мисли дека ти зависиш од него

Подари некому време, мал дел од него

Од твојата слика нацртана

Од твојот ден обоен

Со боите на среќата

Верувај,

Утрешнината има план за тебе

Бидејќи токму ти си битен

Во универзумот шаренолик…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.