Празни улици

Нема никого по улиците

 Издишала земјата

 Од брзаниците на чекорите кои залутале

Во сите залутани правци

Искривени тротоари, необележани раскрсници

Денес сите ја знаат својата цел

Читаат час по час

Чекаат нов чудотворен лек

Задлабочени во длабоките екрани

Стануваат сѐ повеќе виртуелни

Стануваат сѐ повеќе оддалечени

Стануваат сѐ повеќе затворени

Во светот на стравот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.