За поетцките работје

Сецелен е’ денот со книга и мерлот

Долија трепери за почеток

Севдосана била и ноќта без нив

Очапен е’ џамот, но кој низ него гледа

Дур румени зората со последното поглавје

Тешки се’ поетцките работје

Мачни како памукот на поле

Да, сказна ви вам доловиме

Дур изворот не’ згасне

Како пампур во зима остра

Тлеат зборовите напишани

Сетне како искри разулавени

Говорат за денот на поетот

А тој сиротиот, умот му изморен

Моли за починка над листот испишан

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.