Моето ветување – В. Ступар

Секоја нота
секоја секунда
минута, час
ден, година
секој глас
за тебе одвоен
присвоен
само јас знам…
па макар и душава
да ја испразнам цела
нови мисли ќе дојдат
сами по себеси
ќе сведочат за тебе
и муза ќе бидеш вековна
но далечна
низ километрите
пак ќе бидеш покрај мене
кога и да посакаш
низ песните ќе живееш
и нема да поминеш
како странец
ќе почувствуваш топлина
и нема да сакаш повторно
да заминеш, тука за нас
ќе останеш.

Автор: В.Ступар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.