Цитати за минатото кои ќе ве охрабрат да го разберете подобро

1. Минатото не е никогаш онаму каде што мислиш дека си го оставил.

2. Минатото никогаш не може да умре. Минатото не е ниту минато.

3. Научив дека ако мора да го оставите местото во кое живеете и го сакавте и каде што се закопани сите ваши години. Оставете го. Оставете го сепак, оставете го тоа на најбрз можен начин. Никогаш не се враќајте назад и никогаш не верувајте дека еден час што се сеќавате е подобар час затоа што е мртов. Поминатите години изгледаат безбедни, победнички, додека иднината живее во облак, огромна од далечина.

 4. “Минатото не може повторно да те повреди, сè додека ти тоа не го дозволиш.”

 5. Кога и да мислам на минатото, тоа носи сè повеќе спомени со себе.

6. Кој го контролира минатото, ја контролира иднината. Кој ја контролира сегашноста, го контролира и минатото.

7. Разликата помеѓу минатото, сегашноста и иднината е само тврдоглавата илузија.

8.  Единствената работа која човек после сè може да ја направи е да се движи напред.

Минатото не треба да биде наша грижа, треба да се придвижуваме напред. Имајте храброст да го запалите минатото и да заминете…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.