Жена

Подавам рака на милосрдието

Ти си милосрдница ми велат

Оставам да растат мирисливи гурелави очиња во моите раце

Ти се цвеќерасница ми велат

Издигам сонце над мрачните бездни на животот

Ти си изгрејсоjница ми велат

Носам вода од чешмите кои течат од водата на животот

Ти си водоносница ми велат

Ги полевам со млеко усните кои бараат живот

Ти си млеконосница ми велат

Ги будам сите утра со насмевки после немирен сон

Ти со ранобудница ми велат

Ги заспивам сите ноќи со допирот на срцето

Ти си срценоќница ми велат

Ги откривам сите тајни на постоењето

Ти си тајно откривница ми велат

Да, јас сум живодаросница

Без мене нема живот.

Јас сум Жена, а тоа значи јас сум Живот!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.