Слушнете ја третата епизода од „Кулитерација“ во која ни гостуваше Филип Димкоски

Снимката од третото „поглавје“ како што милуваме да ги нарекувме епизодите од нашата емисија Кулитерација веќе е прикачена на Mixcloud и истата можете да ја слушнете со кликнување на линкот подолу. Во третата епизода која е еден вид продолжение на втората со наслов„Поезијата е насекаде околу нас – поезијата сме НИЕ“, накратко зборувавме за значењето на поезијата, а во вториот дел гостин ни беше младиот и талентиран поет и автор, Филип Димкоски со кој имавме можност да поразговараме околу неговото творештво, да го чуееме неговиот став за поезијата, пишувањето. Ни раскажа за работилниците што ги одржува во училиштата, за наградите што ги има освоено, за неговите творечки активности како и за идните планови поврзани со пишувањето.
Да не должиме повеќе, кликнете на линкот и слушнете ја целата емисија.

Во студио

Ивестување: денес премиерно ќе можете да ја слушате најновата епизода или „четвртото поглавје“ од Кулитерација на радио МОФ во 18 и 30 часот.
Приклучете се и слушајте нѐ, денешна гостинка е Марија Прличкова со која ќе зборуваме на интересни и важни теми.

5 comments

  1. […] БојаровСлушнете ја 4-тата епизода со Марија ПрличковаСлушнете ја третата епизода со Филип Димкоски Слушнете ги првата и втората епизода од […]

    Ми се допаѓа

Напиши одговор на Слушнете ја четвртата епизода од „Кулитерација“ во која ни гостуваше Марија Прличкова Маци Откажи одговор

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.