Сказна

Во часовна сказна од хорот

Беа се’ октрија двајца, во холот

Си ги газат сенките, непрестано

Притискајќи се’ со срцата стално

Страствено свири Бачата

На стара излитена плоча

И часови минуваа

И ноќ надвиснува

Тие двајцата, неуморно танцуваат

Погледите им, взаемно разговараат

За платонот и аморот

во холот…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.