Пролет е – Јасмина Михајлоска

Сонцето силно светнало,
свети мислиш од злато е направено.
Ме буди од сон, очи отварам,
топлина ме обвива, ми ја грее душава.
Убаво е. Пролет е.

Птиците нова песна запеале,
пеат мислиш во хор се собрале.
Ме повикуваат на прозорот, станувам,
насмевка се појавува, да пеам посакувам. Убаво е. Пролет е.

Цветови во градина никнале,
шаренеат мислиш виножитото направиле.
Мирисот ме мами во дворот, излегувам,
убавина пред очи, срце ми се полни
Убаво е. Пролет е.

На улица деца излегле,
играат мислиш нова игра смислиле.
Детски џагор слушам, продолжувам,
најубави години, ми доаѓаат спомени.
Убаво е. Пролет е.

На клупата во паркот двајца заљубени,
се гледаат мислиш светот не постои.
Наша клупа е таа, застанувам
и наше годишно време, а ти не си до мене.
Но сепак… Убаво е. Пролет е.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.