Стариот добар Блуз

Одев на исти места

Пеев иста песна

Дури и блузот беше ист

Како начкрабан на лист

Исти очи зависни

Познати усти пасивни

Збореа за тој валкан

Блуз

Прво кафе утринско

Последно виски вечерно

Помеѓу ме води стариот добар

Блуз

И времиња ќе поминат

И пура ќе догори

Пепелта ќе одлета со бис

Дур рапави емоции беа виц

Пропуштени неважни повици

Испишани поеми на страници

Јас тапкав во ритам напред

До следното светло зелено

Додека ти, го презираше тој стар добар

Блуззз

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.