Конкурс „Девојчето и градот“ за идеи за почист град

Едно девојче живее во еден сивкав град, во кој веќе одамна не доаѓаат сонцето, птиците, пеперугите… Еден ден, талкајќи по улиците полни со луѓе, ќе се загуби и сосема неочекувано ќе се најде пред една огромна шума, во која ќе открие работи што ќе ѝ го променат животот од корен.

Ова е кус вовед во приказната на сликовницата „Девојчето и градот“ од Ване Костуранов. Градот во кој живее ова девојче е сив поради загадувањето на воздухот. Ѝ треба ваша помош за да стане шарен.

Инспирирани од приказната во книгата, го отвораме ликовниот и литературен конкурс на кој ги очекуваме вашите идеи за почист град.

Вашите креативни предлози како да го обоиме градот и тој да стане почисто и посреќно место на живеење, дом на сонцето, птиците и пеперугите, ставете ги на хартија и во форма на песна, состав или цртеж и испратете ги на нашата адреса:

За конкурсот „Девојчето и градот
Редакција „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“
Ул. „Св. Кирил и Методиј“, бр. 50 (6 кат), Скопје

Или на електронската адреса: libi@literatura.mk

НОВО!!! Поради големиот интерес конкурсот е продолжен до 8 март 2020 (недела). Право на учество имаат сите деца над петгодишна возраст.
Имињата на добитниците на наградите ќе бидат објавени на нивната фб страница.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.