Требаше да се сликаме – Менче Кадинец

Требаше да се сликаме,
пред да се замразиме.
Требаше да се сликаме,
пред езерото мечти да буди,
талкам по улици жешки,
се будат чувства тешки.
Те чекам..Те нема.

Требаше да се сликаме,
пред дождот да падне,
капка по капка вода,
капка по капка болка,
капка по капка солза.
Ветрот виори,
Те чекам …Те нема.
Се топиш без лик,
како мраз.
Чекорам…чекорам.
Те чекам…Те нема.

Требаше да се сликаме,
пред ноќта да падне,
надежи грозни,
морници се полнат,
фино и ладно,мрзеливо,
велиш-Ќе дојдам,
во мракот се криеш
Знам,знам.
Те чекам….Те нема,
и душата сега не ми гори,
сакам крај,
за душата моја рај.

Не си човек што сака,
Љубовта за тебе е мака
но сепак во некоја точка твоја,
ќе најдеше место за сликата моја.
Гледаш,
требаше да се сликаме
пред да се замразиме.

Автор: МНК

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.