„Патот до успехот и патот до неуспехот се речиси исти“ -Инспиративни мисли кои ќе ја разгорат желбата за успех во вас

  • ,,Дали сакате да ви дадам формула за успех? Сосема е едноставна, навистина: Двојно ја зголемуваш својата стапка на неуспех. Размислуваш за неуспехот како да е непријател на успехот. Но, тој воопшто не е. Може да бидете обесхрабрени од неуспехот или можете да научите од тоа, па затоа напред и правете грешки. Направете сè што можете. Затоа, запомнете дека ќе најдете успех“ -Томас. Ј. Вотсон
  • ,,Не дозволувајте стравот од губење да биде поголем од возбудата за победа”  -Роберт Кијосаки
  • ,,Нема тајни кога станува збор за успехот. Тој е резултат на подготовката, напорната работа и учење од неуспехот” -Колин Пауел
  • ,,Ако нешто сакаш навистина да направиш, ќе најдеш начин. Ако не сакаш, ќе најдеш изговор” -Џим Рон
  • „Човекот не може да се искачи по скалилата на животот со рацете в џеб“ -Американска поговорка
  • „Ако сакате да успеете во општеството, убијте ја својата совест“ – Остан Мирабаи
  • „Успехот не е конечен и неуспехот не е фатален: важна е храброста да се продолжи“ -Черчил
  • „Подобро да не се успее со оригиналност, наместо да се успее со имитација“ – Херман Мелвил
  • „Патот до успехот и патот до неуспехот се речиси исти“ – Колин Р. Дејвис
  • ,,Подобро е да бидете пират отколку да се приклучите на морнарицата” –Стив Џобс

Автор: Викторија Саздовска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.