Јас само сакам – Јасмина Михајлоска

Тој (галејќи ја по косата): Ајде кажи ми зошто ти ме сакаш мене?

Таа (набројувајќи на прсти): Епаа вака… Јас само сакам да си до мене, јас само сакам да заспијам покрај тебе, јас само сакам да се разбудам покрај тебе, јас само сакам да ти кажам кога ќе се случи нешто убаво, јас само сакам да ме прегрнеш кога ќе се случи нешто лошо, јас само сакам да не мислиме што било порано, јас само сакам да заборавиме на светот кога сме заедно, јас само сакам да ме бакнеш силно и да не ме пушташ, јас само сакам да има доверба меѓу нас, јас само сакам да има разбирање меѓу нас, јас само сакам да нема лаги меѓу нас, јас само сакам да сум сакана, јас само сакам да сум ти единствена, јас само сакам да сум твоја…

Тој (со насмевка): Ејјј малечка ти ми набројуваш што сакаш, но прашањето беше зошто баш мене ме сакаш?

Таа (го погледна и го бакна): Ааа епа тоа не знам…

Автор: Јасмина Михајлоска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.