Розови соништа

Заспиваш над моите раце

Нежно го поткревам твојот поглед

За да видам дали ги склопи очите.

Ја добиваш розовата боја на

Мојата дланка

И заспиваш во розови соништа.

Тие ја будат квечерината на сонцето кое заоѓа

И ти толку нежно спиеш

Што не потонуваш во ноќта

А јас,

Јас сум будна во дневнината на мракот

И чекам да зазори

За да ги видам твоите очи.

Тие се првиот зрак на денот

Првиот факел,

Првото искушение

И првата капка роса

На мојот овенат допир.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.