Заплет

Како утрото весело темно, и ноќта мрзелива светла

Како свеќата што осветлува згасната во фоаје

Така желбите гладни, се дел од театарот на сенки

Со аплауз без публика, и претстава без подиум

Играме премиерно во драмата наречена… Живот

А таа тече без нем суфлер зад кулиси и текст томски

Колку ли е потребно само за пролог досаден

Дур заплетот го претркал епилогот, стар

Полетуваме в’ час и летаме без да се поместиме

Слободни со мисли, а на рацете окови тежат

Освојуваме светови невидени, дур раката

остава творби да говорат за драмата наречена Живот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.