Солена Чоколада – Јасмина Михајлоска

Ќе ми донесеш слатко нешто,
секогаш знаеше да ме убеди вешто.

Да се засладам малце морам
инаку после нема да ти зборам.

Се шегуваше дека има солена душа,
па затоа јаде благо, макар и круша.

Бомбони чоколада и колачи
тоа за неа најубав подарок значи.

Си викате скромна девојка, слатка и мила
но чекајте да ви кажам каква всушност била. 

Мене најслатка таа ми беше,
премногу доцна видов дека грешев

Што и да посака се ќе и дадев,
а за возврат само насмевки и крадев

Заслепен долго време бев од неа,
сите знаци зарем доволно не ми беа

Да сфатам дека лага и бил збор секој,
па побогу луѓе, зошто не ми кажа некој?

Се спасив на време така велат сега сите,
а само јас знам како ми минат дните.

Засекогаш ќе ми остане љубов непреболена,
ах таа девојка, таа чоколада солена.

Автор: Јасмина Михајлоска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.