Презир

Несоница Темна

Пристигнува

И доспева

Како ураган ревносен

Ме распартали

Успевам да,

Ги соберам ситните желби

А тие тажни

Таму

И

Некаде

Сама

Си

Ти

Дал Ме

Ти

Мислиш исто

Ил мислиш

За онаму

За другиот јас

Налутена ме

Презираш и викаш како фурија лута

Од дното на душата 

Од дното на утробата

На крајот од денот

Стивнуваш повторно

Како монах

Кој изумил молитва

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.